Történetünk

Történetünk

1990-1995

A Studio Italia egy “koncentrikus fejlődési” tervet követve indította el 1990-ben első általános olasz nyelvi tanfolyamait, és ezzel párhuzamosan kezdte meg a tankönyvek, az olasz nyelv tanulásához kapcsolódó oktatási anyagok és a szótárak importálását, kezdetben saját igényeinek kielégítése céljából. A rendszerváltást követő olasz tőkebeáramlásnak köszönhető munkaerő kereslet hívta életre az első olaszos irodavezető és kísérőtolmács képzések beindítását. 1992-től 
CILS nemzetközi olasz nyelvvizsga-rendszer magyarországi vizsgaközpontja lett.

1995-2000

A kilencvenes évek második felétől a közoktatás világa felé fordult: az iskolák számára az importált könyvek széleskörű terjesztőhálózatát és tanári továbbképző tanfolyamokat hozott létre, tanulóik számára pedig megteremtette annak lehetőségét, hogy nyelvi tanulmányaik egy részét olaszországi nyelviskolákban folytathassák.

2000-2004

kilencvenes évek második felétől szilárd együttműködési kapcsolatokat épített ki a munka világával, és szolgáltatásai révén számos olasz érdekeltségű intézménnyel, céggel áll kapcsolatban, mely társaságok tevékenységének elősegítésére általános és speciális (szaknyelvi) olasz nyelvi tanfolyamokat, szakmai tanfolyamokat (igazgatósági asszisztensek és tolmácsok számára), valamint hatékony tolmácsolási és fordítási szolgáltatást indított.
Létrejött a Nyelviskola lakossági tanfolyamok utáni második fő profilja a vállalati csoportos vagy egyéni oktatás.

2005-2010

A STUDIO ITALIA  2004. szeptember 1-jén miután a budai BAH-csomópont közelében található Somorjai utcai székhelyét kinövi, új, belvárosi központba költözik a Bajcsy-Zsilinszky útra. A magyar piacon betöltött pozícióit felhasználva, 2007-ben Olaszországra specializálódott utazási irodát nyitott. 2011-ben útjára indította az olasz tanároknak szóló akkreditált gyakorlati módszertani továbbképző programját.

2010-2015

2012 elején STUDIO ITALIA OLASZ FŐZŐISKOLA névvel megnyitja az olasz konyhára specializálódott főzőiskoláját, és olasz turistákat beutaztató tevékenységgel bővíti utazási irodája kínálatát Destinazione Ungheria néven. 

2015-től napjainkig

A STUDIO ITALIA 2015. szeptember 1-jén a Ferenciek teréről saját tulajdonú, 
minden igénynek megfelelően felújított, akadálymentesített, modern, klimatizált székhelyre költözik a Radnóti Miklós utca 2. szám alá.