Olasz tolmács képzés

Olasz tolmács képzés

Az olasz tolmács pályára készülsz? Jól beszéled a nyelvet, és még továbbfejlődnél benne?
Akkor ezt a képzést neked fejlesztettük ki.

KONSZEKUTÍV OLASZ TOLMÁCS KÉPZÉS 2019-2020

Az olasz tolmács képzés célja

Ez a képzés felkészítést nyújt számodra az olasz tolmács pályára. Olyan általános és szaktolmács képzést keresel, amely elvégzése után képes leszel magas szinten ellátni a szóbeli nyelvi közvetítés feladatát olasz nyelvről magyarra és magyarról olasz nyelvre? Amivel forrásnyelvi szöveget nyelvileg helyesen és tartalmilag pontosan vissza tudsz adni a célnyelven? Amivel tájékozott leszel a forrásnyelvi és a célnyelvi ország politikai, társadalmi, gazdasági és kulturális életében, és megismered a tolmácsolás etikai szabályait? Akkor köztünk a helyed!

A tanfolyamot követően a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara, valamint az ELTE tolmácsvizsgáján teheted próbára felkészültségedet. A tanév végén tartott belső (iskolai) vizsga alapján a vizsgáztató bizottság eldönti, hogy javasolja-e neked a külső vizsgát.

A kurzus több egyszerű tolmácsképzésnél. Magas szintű nyelvi és széleskörű országismereti képzést is nyújt számodra, ami nagyon hasznos akkor is, ha végül a nyelvtudásodat nem a tolmács pályán, hanem a magyar-olasz kapcsolatok más területén kívánod kamatoztatni. Akkor is javasoljuk neked ezt a képzést, ha az olasz nyelvet már felsőfokon ismered, de a megszerzett nyelvtudásodat szeretnéd tökéletesíteni, szaknyelvi ismeretekkel bővíteni.

Milyen képesítést nyújt a képzés?

Ha sikeresen elvégzed a képzést, a Studio Italia képzési igazolást állít ki számodra. Amennyiben az Olasz Kamara tolmácsvizsgáján sikeresen szerepelsz, kamarai tolmácsigazolványt kapsz, és kérésedre neved bekerül a Kamara tolmács adatbázisába.
A kamarai vizsgát akkor is leteheted, ha nincs felsőfokú végzettséged.
Ha a képzés befejeztével sikeresen leteszed az ELTE tolmácsvizsgáját, általános vagy szaktolmácsi képesítést kapsz. Az ELTE tolmácsvizsgája az Olasz Kamara vizsgájával ellentétben felsőfokú végzettséghez kötött.

Kik iratkozhatnak be a képzésre?
  • Akik érettségi vizsgával vagy felsőfokú végzettséggel és minimum erős B2 szintű nyelvtudással rendelkeznek és
  • sikeres felvételi vizsgát tesznek.