Miért a Studio Italia?

Miért a Studio Italia?

A megkérdezett hallgatóink által választott

10 leggyakoribb indok


1. A legtöbb olasz nyelvtanfolyam itt indul, mivel az olasz nyelv oktatására specializálódott nyelviskola. A STUDIO ITALIA Olasz Nyelviskolában az olasz az egyetlen, vagyis a legfontosabb nyelv.

2. Homogén tudásszintű csoportok, a 16 általános szintnek köszönhetően. Gyorsabb haladás esetén akár a tanfolyam ideje alatt is lehetőség van előrelépni egy szinttel. Más nyelviskolákban az olasz csak egy kis nyelvnek számít, max. egy-egy tanfolyamot tudnak indítani, gyakran a csoporton belüli résztvevők tudásszintje között jelentős a különbség, mely gátja a haladásnak.

3. Egyedi kommunikatív szemléletű nyelvoktatási módszer, mely már az abszolút kezdő szintű tanfolyam elvégzése után képessé tesz olasz anyanyelvűekkel való minimális kommunikációra.

4. Szórakoztató órák, a magasabb szinten olasz anyanyelvi tanárok: nemcsak a nyelv, hanem hétköznapi olasz kultúrára és az emberek megismerésére is lehetőség van.

5. A tanárok kivétel nélkül profik az olasz nyelv tanításában, a minőségi szakfelügyeletet nyújtó alapító-igazgató, a "Tanár úr" 1975 óta az ELTE BTK Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszékének tanárképzésért felelős oktatója, szigorúan ellenőrzi a tanárok munkáját és a tanulók tanulmányi előmenetelét.

6. Számos minőségbiztosítási tanúsítvány bizonyítja, hogy az olasznyelv-oktatás egyfajta "mintaintézménye" 1990 óta:
- a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete alapító tagja
- Európa Nyelvi Díj 2012 - Innovatív oktatási módszer, tanárképzési program
- Engedélyezett felnőttképzési intézmény (nyilvántartásba vételi szám: E-000417/2014

7. Ingyenes korrepetálás, felzárkóztatás: ha lemarad a tananyaggal vagy nem tud valamiért órára jönni, minden héten lehetősége van korrepetálásra.

8. Ingyenes olasz klubprogramok, széles választékú, videotéka és dvd téka állnak beiratkozott hallgatók rendelkezésére: a beiratkozott hallgatók részt vehetnek olyan, órák utáni különböző programokon, mint például mozi-est, olasz táncos estek és spaghettata-k („tésztapartyk”).

9. Az Iskola a Westendnél, a Nyugati téri metrómegállójánál, egy szépen felújított, modern, klimatizált termekkel, akadálymentesített, liftes épületben található barátságos, funkcionális, modern környezetben, kiváló infrastruktúrával: ingyenes internet, olasz újságok, könyvtár.

10. Barátságos ügyintézés és rugalmasság, tandíjfizetés akár két részletben is.